Sådan transporterer du din drone på flyrejsen

drone-med-på-fly

Skal du ud og rejse? Så vil du garanteret gerne have din drone med. Når du tager din drone med ombord på et fly, skal der naturligvis tages nogle forbehold. I artiklen vil vi både komme ind på regler omkring transport af din drone, samt tips til hvordan du opbevarer den sikrest muligt på rejsen.

Du skal have styr på batterierne

Er du den heldige ejer af en nyere drone? Så kommer den formentlig også med et lithium-ion batteri. Hvad angår denne type batteri, er der grænser for, hvor mange watt-hours de må besidde.

Har batteriet mindre end 100Wh, skal det opbevares forsvarligt i kabinen. Som regel behøver du ikke tilladelse af luftfartsselskabet, for at medbringe et batteri med mindre end 100wh.

Har batteriet mere end 100Wh, skal det opbevares forsvarligt i kabinen, derudover kræver det en tilladelse fra luftfartsselskabets side, at medbringe batteriet.

Har batteriet mere end 160Wh, er det ikke tilladt at medbringe i kabinen, det skal derimod tjekkes ind som farligt gods.

Er du i tvivl om, hvor man watt-hours dit batteri har, er det ganske ligetil at finde ud af.

Formlen er: Volt x Amp hours = Watt-hours

Det kan eksempelvis være: 12V x 10Ah = 120Wh

Du finder alle disse informationer på batterierne.

Gør batterierne klar til rejsen

Der er en forøget risiko for, at der kan gå ild i batterierne, når de er helt ladet, samt når de er helt afladet. Det er optimalt når batterierne har 30-50% strøm.

Du kan med fordel købe brandsikre poser til batterierne – det er ikke et krav, men det kan gøre din vej gennem security-tjekket lettere.

Brug en ordentlig taske til at transportere din drone

Har du en stor drone, såsom en DJI Inspire, er det ikke muligt at have den med i håndbagagen. Det betyder at den skal ligge i lastrummet, derfor anbefaler vi, at benytte en hardcase-kuffert til dette, så den undgår skader.

Har du derimod en drone, som ikke er større, end at du kan have den med i håndbagagen, er det fint at transportere den i en rygsæk – det er for det meste også lettere.

I kufferten med propellerne

Hvad angår propellerne, er det vigtigt at få dem lagt i kufferten, da carbon propeller kan bruges som våben og derfor ikke er tilladt at have med som håndbagage.

… Når du kommer til security-tjekket

Ligesom du er vant til med computer og andet elektronisk udstyr, skal du ligeledes lægge batterierne i en separat bakke. Det kan mange gange være en god ide, at informere personalet om, at du har en drone med på forhånd, da de typisk bliver mere samarbejdsvillige.

I og med at du har en drone med på rejsen, er der en større risiko for, at personalet vil tjekke lige netop din håndbagage – men det skal du ikke tage dig af, det er ganske normalt når man har elektronik af den kaliber med.

God rejse!

Følger du ovenstående guidelines, skal det nok gå som smurt, hvilket betyder at du kan slappe af, se frem til din rejse og alle de lækre billeder og videoer du skal skyde med din drone.