Oversættelse af el-løbehjul – Hvad hedder det på …?

Man hører ofte danskere være i tvivl om, hvad el-løbehjulet hedder i andre lande. Det kan være til stor frustration, hvis man er ude at rejse og ønsker at finde frem til det nærmeste el-løbehjul eller sted, man kan leje et.

Derfor har vi lavet denne hurtige guide, hvor du kan lære, hvad el-løbehjul hedder på de sprog, vi ofte er blevet spurgt om.

Hvad hedder el-løbehjul på engelsk?

Naturligvis starter vi med det største sprog. Vi taler næsten altid engelsk, når vi er på ferie (og faktisk også, når vi er herhjemme), så derfor er det super relevant.

På engelsk hedder det:
Electric Scooter

Dette har skabt lidt forvirring, da vi på dansk vil forbinde ordet “scooter” med en brændstofdrevet kåbe-knallert. Scooter kan i nogle tilfælde også have den betydning på engelsk, men bliver i stor stil brugt om de små populære el-løbehjul.

Nogle vil muligvis også have kørt begrebet kickbike, da de minder rigtig meget om løbehjul. De er dog mere en hybrid mellem en cykel og et løbehjul, da hjul og stel har meget af formen fra cyklen.

Hvad hedder el-løbehjul på tysk?

Vores underbo huser mere end 80 millioner mennesker, og i nogle dele af Tyskland taler de ikke så meget engelsk. Derfor har mange danskere brug for at kunne gebærde sig på tysk.

På tysk hedder det:
Elektro Scooter (forkortes til E-Scooter)

Ordet læner sig altså meget op af det engelske – og ligeledes her dækker ordet også over det, som vi I Danmark ville kalde en scooter/kåbe-knallert.

Få steder på tyske hjemmesider bliver det også kaldt for Elektro Roller eller E-Roller, men disse udtryk bliver i langt større grad brugt som ord, der dækker over “knallerten”.

Hvad hedder el-løbehjul på svensk?

Vores nabo mod det nordøstlige har et sprog, der i stor grad minder om vores. Dog er der stadig en stor sproglig barriere mellem danskere og svenskere – og mange tyer til at snakke engelsk, når der skal small-talkes.

På svensk hedder det:
Elektriska Skotrar

Historien gentager sig, da udtrykket minder rigtig meget om både det tyske og det engelske.

Andre sprog, der har din interesse?

Nu har vi taget oversættelse på de tre sprog, folk plejer at spørge os om, men hvis du er nysgerrig på, hvad det hedder på et specifikt sprog, så skriv gerne til os på info@frenigon.com.

Hvis du sidder med sproglig viden og kan bidrage til at gøre vores forklaring (eller ordvalg) endnu bedre, så hører vi naturligvis også gerne fra dig.