,

Ny genistreg fra DJI: Mavic Mini

ny minidrone fra dji

Så er der endnu engang nyt legetøj fra DJI. I går præsenterede dronegiganten nemlig deres seneste genistreg, Mavic Air. Dronen har en vægt, som gør den særdeles fordelagtig. Oven i det er dronen spækket med en masse fede features. Få svar på hvorfor netop denne drone er så genial, her!

249 gram – slip for dronetegn og ansvarsforsikring

Som du har læst dig til i overskriften, så vejer Mavic Mini blot 249 gram. Det betyder i praksis, at du hverken behøver at have dronetegn eller tegne en ansvarsforsikring, for at være bag roret. Det er først lovpligtigt, når der er tale om droner som vejer 250 gram eller derover.

På den måde har DJI formået at gøre det yderst bekvemt for dem, som bare gerne vil i gang med at flyve med deres drone, uden noget bøvl. Så det er altså ikke tilfældigt, at Mavic Mini holder sig lige netop under denne grænse – hvilket er genialt.

Fede features til en fair pris

Det vides ikke præcis hvad de danske priser kommer til at lyde på, men det forventes at Mavic Mini kommer til at koste i omegn af 3.100 kr. Dette synes vi bestemt er til at arbejde med, især taget i betragtning af den software, der følger med dronen. Du får bl.a. følgende features:

  • QuickShot modes (udvælg hvilke vinkler dronen skal tage billeder fra)
  • Return to home (dronen vender tilbage til sin startposition)
  • Sammenfoldeligt design (som vi kender det fra andre Mavic modeller)
  • 30 minutters flyvetid (hvilket skyldes drones lave vægt) 
  • Kamera som skyder i 2,7K

Hæderlige billeder – men ikke 4K

Et område hvor DJI er gået på kompromis, er kameraet. Det er mere reglen end undtagelsen, at DJI’s droner kommer med 4K kamera, men det er altså ikke tilfældet med Mavic Air. Det er muligt, at det skyldes den beskedne størrelse, at der ikke er plads til et 4K kamera.

Når det så er sagt, kan du stadig knipse nogle vildt lækre billeder i kvaliteten 2,7K (12MP) – hvilket vil være nok for de fleste, som ikke benytter deres drone i professionelt øjemed. Kameraet er monteret på en 3-akset gimbal, hvilket giver anledning til at skyde nogle fede videoer.

Mavic Mini har færre sensorer

Et andet punkt hvor Mavic Mini ikke kan leve op til sine “storebrødre”, er på antallet af sensorer. Mavic Air har nemlig færre sensorer, hvilket betyder at der er er større risiko for at støde inde i objekter såsom træer. Så hvis du er for vane at støde ind i træer, er dette ikke dronen for dig.

Dette mener vi dog, er en lille pris ift. hvor meget drone, du får for pengene. Og for langt de fleste, vil antallet af sensorer som Mavic Mini har, være rigeligt.

Konklusion: Den er for fed!

DJI har virkelig ramt hovedet på sømmet med en kvalitetsdrone i den lave vægtklasse. Du får hele 30 minutters flyvetid, mange af de features du kender fra de dyrere DJI-modeller og hele bekvemmeligheden ved Mavic-serien. Og det er endda til en pris, som er helt i orden.

Det eneste minus er kameraet. Vi havde naturligvis foretrukket 4K, men hvis du kan leve med det, så er dette med stor sandsynlighed dronen for dig.

Dronen er i butikkerne 11/11.