Mon dronelevering af pizza kan blive en realitet i Danmark?

Dronerne har været under en massiv udvikling den seneste årrække, og det har bestemt åbnet en lang række nye muligheder for, hvad droner kan bruges til. Det er primært i fragtbranchen, man overvejer at indføre dronen, da den her bidrager med to kæmpe fordele.

For det første kræver dronen ingen chauffør, og for det andet forsinkes dronen ikke af trafikken på vejnettet. Dette kan betyde en væsentlig hurtigere levering – navnligt i storbyområder.

Dominos har gjort det: Pizzalevering med droner i New Zealand

Den amerikanske pizzagigant, Dominos, har altid spekuleret meget i deres leveringer, og pizzaer har gennem årene både fundet vej vha. bil, scooter og cykel. Deres mål har altid været, at de skulle være i stand til at leverer deres pizzaer så hurtigt som muligt, og nu har de taget det et skridt længere.

Tilbage i august startede Dominos et forsøg i New Zealand, hvor pizzaer blev leveret med en specielkonstrueret drone. Hele projektet kører sammen med et startup inden for leveringer, der hedder Flirtey.

Herunder kan du se en video, hvor de tester droneleveringen:

I slutningen af 2016 blev det så en realitet for de pizzabestillende indbyggere i New Zealand – bestiller man hos Dominos kommer ens pizza flyvende – på blot 10 minutter.

Dominos har planer om at sprede droneleveringen til mange flere markeder, men de fleste lande har regler, der begrænser ubemandet droneflyvning. Så Dominos skal måske forberede sig på, at der går lang tid, før de kan realisere dronelevering i flere lande.

Læs også: Droner med GPS

Kan Danmark mon være foregangsland?

Det interessante i denne dialog er selvfølgelig, om Danmark har tænkt sig at blive foregangsland i hele droneudviklingen. Selvfølgelig ikke kun med fokus på Dominos tiltag – men også for at åbne op for, at danske iværksættere kan udvikle spændende dronekoncepter.

Der har været mange signaler fra politikerne om, at der skulle større fokus på droneteknologien. DR skrev i en artikel tilbage i 2015: “Danmark kan blive foregangsland i EU på det voksende marked for små droner”, og her i november lød det, i en ny artikel fra DR, at en forskningspulje på 555 millioner blandt andet skal gå til forskning i droner.

Førnævnte omhandler ikke det konkrete pizzaleveringsprojekt, men det er uden tvivl med til at danne de rammer, og den lovgivning, der skal til, før Dominos projekt kan indføres i Danmark.

Hos Dronemagasinet håber vi meget, at Danmark kan være foregangsland, og at droneteknologien kan få lov til at blomstre.