Hils på DJI Mavic Air

drone-mavic-air

I denne artikel introducerer vi dig for den nyeste drone fra DJI – det er intet mindre end DJI Mavic Air. For at give dig en idé om, hvordan dronen skejer sig ud fra sin storebror, Mavic Pro, vil de to modeller blive holdt op imod hinanden. Læs med her.

Mavic Pro på slankekur

Mavic Air skiller sig ved første øjekast tydeligt ud fra Mavic Pro, idet den er meget mindre. Mavic Air er faktisk så lille, at når den er sammenfoldet, fylder den mindre end en DJI Spark. Dette gør dronen perfekt til at have med på rejsen, da du praktisk talt kan have den med i lommen.

På trods af Mavic Airs beskedne størrelse, er den pumpet op på steroider, når vi snakker hastighed. Dronen formår i sport-mode at ramme en topfart på 68 km/t sammenlignet med Mavic Pro, som har en topfart på 65 km/t.

Kameraet er fænomenalt

Et punkt hvor Mavic Air helt klart trækker fra sin storebror, er på kamerakvalitet. Mavic Air filmer i 4K, det gør Mavic Pro også – til gengæld får du flere FPS i din Mavic Air. Her er et eksempel sort på hvidt. Filmer du i kvaliteten 2.7K får du;

  • med Mavic Air: 60 FPS
  • med Mavic Pro: 30 FPS

Det betyder, at du kan skyde nogle spektakulære videoer i slowmotion – langt bedre end du nogensinde kommer til med Mavic Pro.

Rækkevidde, flyvetid og gimbal

Et punkt hvor Mavic Air ikke formår at hamle op med Mavic Pro, er på rækkevidden. Mavic Air har en rækkevidde på 4 kilometer, mens Mavic Pro når op på hele 7 kilometers rækkevidde.

Flyvetiden er ligeledes i Mavic Pros favør – her får du nemlig 27 minutter, mens du med Mavic Air må “nøjes” med 21 minutter. Dette skyldes primært, at Mavic Pro har plads til et større batteri, som rummer mere kapacitet. Når det så er sagt, får du med Mavic Air 5 minutters længere flyvetid end med en DJI Spark.

Gimbalen, som kameraet er monteret på, er 3-akset, hvilket er tilsvarende Mavic Pro. Det betyder, at begge droner skyder gode billeder og video uden nogen form for rystelser.

Den største ulempe

Der er ingen tvivl, den største ulempe er dronens størrelse, når du flyver i vind. Dens lette vægt gør nemlig, at den ikke er ligeså stabil i luften som en Mavic Pro. Du vil altså opleve at blive begrænset af vejret oftere med en Mavic Air, end du vil med en Mavic Pro.

Vores dom: Lille, lækker og luksuriøs

Vores konklusion af Mavic Air er, at det er en lækker minidrone med en masse potentiale. Dens kompakte størrelse gør den utrolig nem at have med at gøre, flyvetiden er hæderlig, og du får mulighed for at tage nogle fantastiske billeder og optage fede videoer. Derfor ville vi vælge Mavic Air fremfor Mavic Pro til hver en tid.

Pris og bestilling

Hvis du ligesom os er faldet pladask for Mavic Air, skal du regne med at budgettere med 6.400 kr. for selve dronen, mens dronen med en startpakke (indeholder bl.a. fjernbetjening, ekstra batterier og propeller) forventes at stå i ca. 7.900 kr.

Dronen forventes at være på lager hos de største forhandlere d. 31. januar.

Hvis du ikke har fået nok af Mavic Air, kan du se DJI’s egen introduktionsvideo af vidunderet her: