,

Sådan gør du hjemmet klar til robotstøvsugeren

Hele formålet med at investere i en robotstøvsuger, er at det skal være nemt. Men for at få størst glæde af din robotstøvsuger, er det en god idé at gøre hjemmet klar til den. Det kan du gøre ved at følge denne miniguide.

Gør plads til ladestationen

Ladestationen er robotstøvsugerens base. Det skal være let for robotstøvsugeren at forlade ladestationen, lige så vel som den skal være let at tilgå, når støvsugningen er forbi. Hvis ladestationen eksempelvis er placeret i et snævert hjørne, kan det være svært for robotstøvsugeren at komme tilbage på plads.

Vi anbefaler at der er en halv til en hel meter på hver side af ladestationen. Der bør også være minimum halvanden meter frirum foran ladestationen. Undgå ligeledes at placer stationen tæt på trappetrin.

Fjern små, hårde genstande

Hvis der er noget, som kan forpurre mekanikken i en robotstøvsuger, så er det små genstande som skruer, søm eller legetøj. Derfor er det en god idé at sikre, at I ikke har lignende genstande liggende på gulvet.

Saml ledninger

Hvis jeres ledninger er krøllet sammen i det ene hjørne af boligen, er det fornuftigt at få organiseret disse, inden I sender jeres robotstøvsuger på arbejde. Der er nemlig risiko for, at de små børster på støvsugeren bliver viklet ind i ledningerne. Det har hverken støvsugeren eller ledningerne godt af.

Undgå at der ligger vand på gulvet

Vand og elektronik har aldrig fungeret specielt godt sammen – dette gør sig også gældende, når vi snakker robotstøvsugere. Derfor bør I sikre jer, at støvsugeren ikke kommer i nærheden af hundens vandskål eller at der ikke er sket uheld på børneværelset.

Tænk over hvilke tæpper I anskaffer jer

Nogle tæpper egner sig bedre til robotstøvsugere end andre. Hvis hårene på tæppet bliver for lange, er der risiko for, at robotstøvsugeren bliver viklet ind i tæppet. Hvis I allerede har nogle af disse tæpper, kan I overveje at blokere det, sådan så støvsugeren ikke kører hen over tæppet.

Lad lyset være tændt

Nogle robotstøvsugere er afhængige af en optisk sensor, hvilket betyder at disse kan “se” ud i rummet – det kan de bare ikke, hvis der er mørkt. Derfor bliver rengøringen bedst, hvis lyset er tændt. Dette afhænger selvfølgelig af robotstøvsugerens model.