Triocopters

Triocopters er noget, som vi yderst sjældent ser hos Droneforhandlerne, og er måske mest af alt noget, som findes i byg-selv-projekter inden for droner. Hvis du er særligt nørdet inden for droner har du måske mod på enten at anskaffe dig en triocopter eller bygge din egen triocopter.

Triocopter – til den nørdede droneentusiast

Triocopters er langt fra det almene valg inden for droner, da quadcopteren findes i et langt større udvalg. Grunden er, at triocopters er noget sværere at kontrollere med de tre propeller, end quadcopters er med fire propeller.

Det betyder dog ikke, at triocopters slet ikke kan være interessante, da vi især ser mange eksempler på hjemmebyggede triocopters. Grunden til dette er formentlig at det er et noget mere overskueligt projekt at bygge en drone med færre propeller.

Så hvis du overvejer at kaste dig ud i et byg-selv-projekt, kan det måske være, at du skal overveje at bygge en triocopter. Du kan evt. søge inspiration på YouTube, hvor der er mange eksempler på hjemmebyggede triocopters.

Hvad betyder triocopter?

Triocopter er kort fortalt en drone med tre propeller, og det er disse tre propeller der tilsammen får dronen til at flyve. Det er en af de dronetyper med færrest antal propeller.

Første del af ordet triocopter er trio, som vi kender fra flere sammenhænge. Eksempelvis fra musikken, hvor en trio er et band bestående af tre medlemmer, eller fra en filmserie, hvor en trilogi er en serie af tre film. Trio betyder altså kort fortalt tre.

Sidste del af ordet triocopter er copter, som vi primært kender fra ordet helicopter – på dansk helikopter. Det beskriver altså et luftfartøj som er drevet ved hjælp af propeller.

Ud fra disse to ord, kan vi så konkludere, at en triocopter er et propeldrevet fartøj med kun tre propeller – altså en drone med tre propeller.

Det kan triocopters

Triocopters er ikke kendt for at have den mest stabile flyvning som droner med flere propeller, men det betyder bestemt ikke, at triocopters ikke kommer med nogle spændende muligheder. Triocopters er nemlig kendte for at være særligt gode til akrobatisk flyvning, hvor man kan blære sig med tricks.

Triocopters er nemlig ofte konstrueret, hvor en af propellerne er vinklet anderledes, hvilket tillader triocopteren at foretage nogle skarpere sving – og derfor gør den markant bedre til at lave tricks i luften end de klassiske quadcopters.

Så hvis du rigtig godt kan lide at lave tricks med droner, er det måske en triocopter du skal kaste dig ud i.

Har du et spørgsmål om triocopters?

Hvis du har siddet og researchet omkring triocopters, men stadig sidder tilbage med en række spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi elsker at modtage nørdede spørgsmål omkring alle typer droner – hvilket selvfølgelig også inkluderer triocopters.

Du kan skrive til os på info@frenigon.com, hvor vi altid sidder klar til at svare – og vi bestræber os på altid at vende tilbage til dig.