Quadcopters

Quadcopters er blandt de absolut mest populære i droneverdenen, og hvis du så meget som har foretaget en enkelt dronesøgning, vil du også være stødt på et hav af quadcopters – måske uden at vide, det hedder en quadcopter. En quadcopter er nemlig “blot” betegnelsen for en drone med fire propeller, som er den konstruktion, flest droner er bygget efter.

Hvis du ønsker dig en ny, lækker quadcopter, hjælper vi dig her på Frenigon med at finde rundt på det stadigt eksploderende dronemarked.

Quadcopters til alle behov

Der findes ingen grænser for, hvad quadcopters kan bruges til, da disse laves i hundredevis af forskellige udformninger. Herunder vil vi nævne nogle af de formål, quadcopters normalt bliver brugt til.

Quadcopters med kamera

En drone med fire propeller kan, hvis den er af en ordentlig kvalitet, stå for en stabil og rolig flyvning uden de store rystelser. Dette gør quadcopters i stand til at foretage filmninger – eller tage billeder – hvor der skabes et stabilt, flot billede. Derfor har quadcopters også været brugt til alt fra fritidsfilmning til professionelle produktioner.

Quadcopters som legetøj / gadget

Droner er kendt for at vække legebarnet i mange voksne, og der findes ingen grænse for, hvor lang tid man kan have det sjovt, når man flyver med en quadcopter. Mange af dem har nemlig godt med kraft gemt i sig og kan opnå hastigheder på over 80 kilometer i timen. De fleste mænd vil nok kunne genkende glæden fra da de var små – hvor racerbiler ofte var et kæmpe hit.

Quadcopters til erhverv

Det er blevet utrolig populært at benytte droner i erhvervsmæssige sammenhænge, da dronerne kan udføre en række opgaver væsentlig lettere. Her kan være tale om alt fra taginspektioner til spredning af gødning på landbrugsmarker. Quadcopters rækker til langt de fleste erhvervsmæssige formål, men er man ude i en særligt krævende opgave, kan det anbefales at gå op og kigge på enten en hexacopter eller en octocopter – der kommer med hhv. seks og otte propeller.

Måske noget helt fjerde?

Droner har efterhånden så mange formål, at du måske sidder med din helt egen idé til, hvad du skal bruge din quadcopter til – og det er så sandelig da også kun fantasien der sætter grænser. Vi har formentlig kun set toppen af isbjerget, når det kommer til brugen af droner, og vi elsker at følge udviklingen. Så hvis du har din helt egen måde at udnytte en quadcopter, hører vi meget gerne fra dig på info@frenigon.com.

Prisen

Pris er det, som vi bliver spurgt mest om, men også det som vi har sværest ved at svare på. Der findes nemlig droner i alle prisklasser – og der kommer hele tiden nye. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan komme med nogle priser, men blot at det bliver cirka-priser.

Herunder kan du se nogle grove grupperinger af quadcopters.

For begyndere

Er man helt ny inden for droner, ønsker man muligvis en quadcopter, der befinder sig i den billige ende af prisskalaen – og disse findes bestemt. Her kan man ofte få et udmærket udgangspunkt til omkring 500 kr. Det er, og forbliver, dog en begynder-drone uden de vilde funktionaliteter eller de mest imponerende flyveegenskaber.

For den mere ambitiøse

Hvis du ikke helt er i begynderfasen, kan du overveje en af de droner, der bevæger sig lidt længere op i prisskalaen – hvor der til gengæld også er skruet markant op for konstruktionskvalitet, flyveegenskaber og funktionaliteter. Her er vi stadig ikke oppe i det nyeste på dronemarkedet, men bestemt noget, der emmer af kvalitet. Disse droner vil oftest kunne anskaffes til en pris på omkring 2.000 kr.

For entusiasten

Hvis du er den mere entusiastiske af slagsen ved du sikker godt, at førnævnte drone til ca. 2.000 kr. gør et hæderligt job. Du ved dog sikkert også, at der findes flere lækkerier på markedet, og dem vil du gerne have fat i. Hvis du er af denne holdning, må du også forvente at skulle slippe minimum 5.000 kr. for din quadcopter. Her kan du så også forvente at få en af de nyeste quadcopters på markedet – med nogle af de nyeste funktionaliteter.

For feinschmeckeren

Du er ovre i det, som vi vil kalde for en dronenørd, og du vil simpelthen ikke nøjes. Du har måske også erkendt, at du “lider” lidt af GAS; Gear Acquisition Syndrome, hvor du altid må have det nyeste og lækreste på markedet. Det er en fantastisk (men også dyr) hobby, da det både er utrolig ofte, der kommer nye påfund, men også ret dyrt, når der gør. De dyre quadcopters, fra eksempelvis DJI, koster nemlig hurtigt over 10.000 kr., og så bevæger de sig ellers stille og roligt op mod 50.000 kr.

Til erhverv

Er man ude i erhvervsbrug svinger prisen ufattelig meget, så her må vi nok nøjes med at sige, at de starter, hvor feinschmecker-dronerne sluttede, på 50.000 kr., og så er det ikke umuligt at finde quadcopters til erhverv, der koster på den gode side af 100.000 kr.

Hvorfor lige fire propeller?

De fire propeller blev opfundet, da de giver en god jævn opdriftskraft, som kan få dronen til at løfte sig “lige” fra jorden og svæve lige i luften. Quadcopters benytter i princippet samme teknik som en helikopter, men der er bare den forskel, at en quadcopters fire propeller har fast-vinklede propeller. Det betyder med andre ord, at propellerne ikke kan ændre vinkel i forhold til selve akslen (eller selve dronen).

Quadcopteren skaber i stedet muligheden for at flyve i forskellige retninger ved at køre med forskellige hastigheder på de fire propeller. Skal man flyve fremad, vil de to bagerste propeller dreje hurtigere rundt end de forreste. På denne måde vil quadcopteren læne sig en smule fremad – og dermed skabes fremdriften.

Findes det begrænsninger i en quadcopter?

Det er selvfølgelig klart, at en drone med flere propeller end en quadcopter – teoretisk set – vil kunne bære mere vægt. I ren praksis ses de store begrænsninger dog ikke – og navnligt ikke, hvis man er privatperson, og ønsker en drone til privatbrug.

Når vi ser droner med flere propeller er det eksempelvis landbrugsdronen DJI AGRAS MG-1, som er konstrueret til at bære en tank med op til 10 liter. Denne er bygget som en octocopter, der tildels gør det muligt at bære den tunge last – men som også gør, at sprøjteventilerne kan sidde på de fire af propellerne, der sidder på hhv. venstre og højre side, så den optimale spredning opnås.

Skal din næste drone være en quadcopter?

Hvis du er på udkig efter en ny drone, vil du med 90 % sandsynlighed ende med en quadcopter, da disse virkelig dominerer markedet. Er du privatperson er markedet i hvert fald spækket med quadcopters, der kan klare næsten alle formål.