Pentacopters

Vil du gerne skille dig ud blandt droneentusiaster? Så bør du overveje at investere i en pentacopter. En pentacopter er et sjældent syn blandt droneejere – men hvorfor er det lige? Her kan du læse hvad pentacopters egner sig særdeles godt med og hvad de egner sig mindre godt til.

Hvad er en pentacopter?

Det ligger faktisk i ordet, hvis man har tjek på henholdsvis sit græske og engelske. Penta betyder nemlig fem på græsk – så hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor det amerikanske forsvarsministerium er navndøbt “Pentagon”, er det grundet bygningens femkantede form.

Den anden del af ordet pentacopter, giver sig selv når vi snakker om et luftfartøj – her refereres der til ordet helicopter. Det betyder at der er tale om en drone, som er bygget med fem propeller, hvilket er atypisk da langt de fleste droner, er quadcopters – altså droner med fire propeller.

Hvorfor vælge en pentacopter?

Pentacoptere har bestemt sine fordele. Mange tænker som noget af det første, at det er en ulempe i forhold til drones stabilitet og generelt dens flyveegenskaber, at den har et ulige antal af “arme” med propeller – men det behøver det ikke at være.

Du bør vælge en pentacopter hvis;

  • du ønsker at filme fra nye vinkler
  • du er er tosset med racer-droner

Prøv nye vinkler af med en pentacopter

Flere pentacopters bliver bygget med seks arme, hvoraf kun de fem af dem har propeller. Det gør at du har én ekstra arm til rådighed, som med fordel kan benyttes til montering af et kamera. Det giver mulighed for at filme og tage billeder med rigtig fine vinkler.

Så hvis du er særligt glad for at skyde videoer og fotos med din drone, kunne en pentacopter meget vel være interessant for dig, da du har mulighed for at fange nogle vinkler, som de mere eller mindre ordinære droner ikke formår.

Racing pentacopter

Pentacopters er lige noget for dem, som har en fartdjævel gemt i sig, ihvertfald hvis vi taler om en racing pentacopter. Her tænker jeg på Foxtech Screamer 250 FPV. Denne pentacopter skiller sig ud, grundet placeringen af den femte propel. Den sidder nemlig for anden af fartøjet.

Dette usædvanlige design gør, at pentacopterens fremdrift bliver øget betydeligt. Så meget at pentacopteren kan nå op på hele 130 km/t! Ydermere gør den bagerste propel, at pentacopteren er yderst agil og kan lave nogle vilde og øjeblikkelige manøvre.

Er der nogen grund til ikke at vælge en pentacopter?

Pentacopteren er et sjovt og anderledes luftfartøj, men der er også ulemper forbundet med de fem propeller. Først og fremmest, kan det godt påvirke stabiliteten af dronen, at har et ulige antal propeller, hvilket kan give rystelser i forbindelse med videooptagelser.

En anden komplikation ved pentacopteren er, at der udvalget er snævert. Det er utrolig svært at opstøve dem, hvilket også leder til, at folk selv forsøger sig med at bygge dem. Udøver den tidligere nævnte Foxtech Screamer 250 FPV, er der ikke meget at komme efter på det marked.

Er du en droneelsker, ligesom os, og trænger til et hobbyprojekt, burde du måske overveje at kaste dig ud i, at bygge din egen pentacopter.