Octocopters

Er du på udkig efter en high-end-drone, så bør du uden tvivl overveje, om det skal være en octocopter. Octocopters er kendt blandt droneentusiaster, da de otte propeller bidrager til en kraftig drone med fantastiske flyveegenskaber. Det er dog ikke lige disse droner, der egner sig mest til privatfronten, men i denne artikel kan du læse, hvor de så egner sig til.

Hvad betyder octocopter?

Octocopter er et engelsk begreb, der også kan oversættes til oktokopter på dansk, men det er oftest den engelske betegnelse, der bruges.

Første del af octocopter, octo, kender vi bl.a. fra ordet octopus – som er en blæksprutte med otte arme. Vi kender det også fra den musikalske verden, hvor octave betyder også et otte-toners spring. Octo er altså kort fortalt en betegnelse for otte.

Sidste del af octocopter, copter, kender vi primært fra order helicopter – helikopter på dansk – som er et luftfartøj der holdes i luften ved hjælp af propeller.

Når vi kender disse to ord, giver det ganske fint mening, at det hedder en octocopter. Der er nemlig tale om en drone, der flyver ved hjælp af hele otte propeller.

Hvorfor vælge en octocopter?

Det er populært at vælge en otte-propellet drone, hvis man ønsker en drone af højeste kvalitet og med fantastiske flyveegenskaber. Da octocopters er udstyret med otte propeller vil de oftest have flere flyvekrafter og være mere stabile end droner med færre propeller.

Folk der ønsker denne stabilitet, skal oftest bruge dronen til at flyve med et kamera, da det her vil være nødvendigt, at dronen kan flyve stabilt, så man ikke får et rystet billede. Octocopters er dog mest egent til erhverv, da det er sjældent en privatperson vil have behovet for en drone med otte propeller.

Findes der små octocopters?

Små droner kaldes også for minidroner, men findes ikke rigtig nogle af de helt små droner, som har otte propeller, da der simpelthen ikke er plads til disse. Kigger man efter en lille kvik drone, skal du ned i lidt færre propeller – som eksempelvis en hexacopter eller en quadcopter, som har hhv. seks og fire propeller.

Det betyder ikke, at der ikke er forskellige størrelser inden for octocopters – bare ikke ned i den helt lille størrelse. Der findes med andre ord mellemstore, store og rigtig store octocopters ude på markedet.

Her benyttes octocopters

Nu fik vi jo før nævnt, at det ikke er hos private, octocopters oftest indfinder sig – men mere i erhvervslivet. Når man ser octocopters benyttes de oftest til at bære et tungt kamera (eksempelvis et spejlreflekskamera), som kan tage nogle fantastiske billeder eller skyde video i bedste kvalitet.

Derfor benyttes octocopters primært til:

  • Filmning af sport-events
  • Produktion af virksomhedsvideoer
  • Reklamefilm

Octocopter-producenter

Da octocopters ikke er så udbredt, som droner med færre propeller, findes der heller ikke ligeså mange producenter. Er man på udkig efter en octocopter, kan du kigge på følgende DJI, Multirotor og ARRIS, som har lavet de tre følgende modeller:

  • DJI Spreading Wings S1000
  • Multirotor G4 Eagle
  • ARRIS M1100