Fjernstyrede droner

Er du helt grøn inden for droner? Så kan du på siden her, finde en masse praktisk information om fjernstyrede droner og hvad ordet egentlig dækker over.

Hvad er en fjernstyret drone?

En fjernstyret drone er et luftfartøj, som du har mulighed for at styre ved hjælp af en fjernkontrol. Den typiske drone har fire propeller og bliver drevet af et batteri. Størstedelen af folk som køber droner, gør det fordi det er god underholdning at udøve akrobatik i luften.

Fjernstyrede droner kommer faktisk fra militærindustrien. Her er de gennem længere tid blevet benyttet i forbindelse med missioner, som har krævet overvågning, eller decideret krigsførsel. Det er selvfølgelig ikke helt de samme typer droner, privatpersoner køber, men selve dronen stammer derfra.

Udtryk for fjernstyret drone

Kært barn har mange navne – det gælder også når vi snakker droner. Der er nemlig et hav af forskellige udtryk, som mere eller mindre betyder det samme. Herunder forklarer vi tre termer, som vi oftest støder på.

RC drone

Dette er et engelsk udtryk for en fjernstyret drone og direkte oversat står RC for remote control, hvilket er det engelske udtryk for fjernkontrol, som er den man bruger til at styre sin drone med.

UAV

Denne forkortelse stammer fra militæret og du er garanteret stødt på den, hvis du har spillet krigsspil som eksempelvis Call of Duty Modern Warfare. UAV er ligeledes en engelsk forkortelse og står for unmanned aerial vehicle, hvilket på dansk betyder ubemandet luftfartøj.

Quadcopter

Quadcopter et et udtryk for de klassiske droner, som har fire propeller, deraf kommer quad, mens copter har til mening at udtrykke af princippet er det samme, som ved en helikopter (engelsk: Helicopter).

Hvad kan en fjernstyret drone bruges til?

Mulighederne er mange. Som tidligere nævnt, er der en del hobbydroner rundt om i verden – altså hos folk som anser fjernstyrede droner som legetøj. Med tiden har dronerne dog vist sig, at være gode til at tjene andre formål.

I dag bliver dronerne også benyttet i erhvervsmæssige sammenhæng og folk har altså gjort forretning ud af droneflyvning. Droner bliver i dag brugt til fotografering, filmproduktion, inspiceringsopgaver, landbrug, lagerstyring og meget mere.

Hvor køber man en fjernstyret drone?

Nu hvor vi måske har vakt din interesse omkring droner, skal du selvfølgelig også vide hvor du kan købe dem. Størstedelen af hele verdens dronesalg foregår online. Der findes et hav af webshops – både danske og internationale hvor du kan købe droner.

Det er ikke alle som jubler over at skulle bruge 6.000-7.000 kr. på en drone, hvis du er en af dem, gør du klogt i at tjekke brugtmarkedet. Her er der ofte mulighed for at gøre en god handel, hvorved at du kan spare en masse penge. Det er også mange nye droner at finde på eksempelvis DBA.dk.

Det er også muligt at finde hobbybutikker, som sælger droner, men de er ikke lige lette at finde og udvalget vil formentlig ikke være ligeså stort, som det er online.

Hvilket fjernstyret drone skal man vælge?

Nu hvor du ved, hvor man køber fjernstyrede droner, er det bare med at finde ud af, hvilken drone man skal vælge af købe. Det er ikke lige let for alle, netop fordi at udvalget er så bredt. I dag findes der droner med helt op til otte propeller! Ligeledes er der racing droner, droner med kamera og erhvervsdroner.

Så når du skal til at købe din drone, så gør dig først nogle overvejelser omkring, hvad din fjernstyrede drone skal bruges til og hvor mange penge du er villig til at smide efter den. Det er meget naturligt, at man bruger flere penge på en drone og vælger en med et 4K-kamera eller forlænget batterilevetid, hvis man skal bruge sin drone i forbindelse med arbejde.

Har du en droneekspert i familien, så forhør dig hos personen, inden du beslutter dig for en drone. Du er også meget velkommen til at skrive til os på info@frenigon.com – så sørger vi for, at du får en drone, som opfylder dine behov.

Hvor mange fjernstyrede droner findes der?

Det er ikke til at sige præcis, hvor mange typer fjernstyrede droner der findes. Der er i dag et væld af producenter som har en bred produktlinje, derudover er der mange mindre producenter, som kun sælger deres produkter hos udvalgt forhandlere.

Vi kan til gengæld sige lidt om, hvilken model der er en af de mest populære. Droneproducenten DJI har gennem længere tid, haft stor succes med deres Phantom serie. De er nu nået til den fjerde i rækken – Phantom 4. Denne er blandt de mest solgte droner, på verdensplan, og det er ikke et tilfælde.

DJI har et ry for at spække deres droner med den nyeste teknologi – og Phantom 4 er ingen undtagelse. Den har en masse fede funktioner, såsom “Return to Home”-funktion, 4K-kamera og “Follow Me”-funktion. Den er helt klart værd at overveje, hvis du skal købe en drone.

Hvorfor er fjernstyrede droner så underholdende?

Det er naturligvis meget individuelt, hvad det lige er, der gør droner så spændende. Mange mennesker går med en lille drøm om, at kunne flyve. Med en drone kan man i en eller anden grad udleve den fantasi, i og med at man kan få droner, hvor man kan livestreame optagelser fra dronen – enten ned til fjernbetjeningen eller til medfølgende VR-briller, så du ser præcis det, som dronen ser.

Fjernstyrede droner er fremtiden

Få år tilbage var droner stadig et relativt sjældent fænomen, blandt privatpersoner ihvertfald – sådan forholder det sig ikke længere. Vi ser flere og flere droner. De er med til at lette arbejdsopgaver rundt om i landet og det vil de med tiden gøre på flere og flere arbejdspladser.

Danmark er ikke den nation der er længst fremme på droneteknologi. Dubai er et godt eksempel på et land, som har taget dronerne til sig. I Dubai er de nemlig i fuld gang med at virkeliggøre dronetaxaer, som kan flyve dig fra A til B – hvilket må siges at være revolutionerende!

Har du nogle spørgsmål?

Har du endnu ikke fået besvaret alle dine spørgsmål omkring fjernstyrede droner, så er du mere end velkommen til at skrive til os på info@frenigon.com , så skal vi nok hjælpe dig, med at få klarhed omkring fjernstyrede droner.