Erhvervsdroner

Jo mere avancerede dronerne bliver, i jo flere sammenhæng kan de benyttes. Dette afspejler sig især i erhvervslivet. Dronerne er med til at effektivisere mange menneskers arbejdsdage, samt varetage opgaver som er uhensigtsmæssige eller ligefrem farlige for mennesker.

Droner til levering

Et af de områder, hvor der er især bliver spekuleret i at benytte droner, er når vi taler levering til husstande. Firmaer som sælger produkter online, bruger mange ressourcer på, at skulle levere produkterne til deres kunder. Derfor vil vi inden for nærmeste fremtid opleve, at de ting vi bestiller online, bliver leveret med droner.

Det er specielt de store virksomheder, som er interesseret i, at benytte droner til levering, da der er mange penge at spare. Amazon og UPS er i fuld gang med at teste levering med droner, derudover er Dominos i New Zealand begyndt at udbringe vha droner.

Læs: Mon dronelevering af pizza kan blive en realitet i Danmark

Film med din drone

Mange som køber en drone, gør det fordi det er sjovt og anderledes at lave nogle fede videooptagelser fra luften. Dronerne bliver dog også brugt til at filme i mere professionelle sammenhæng, for at give nogle billeder fra nye vinkler.

Droner bliver i dag benyttet, når der skal optages spillefilm, da det ofte er lettere og billigere end at filme fra en kran. Derudover ser vi også mere og mere, at droner bliver benyttet i forbindelse med optagelser af reklamefilm og sportslige begivenheder.

Fotografer med din drone

Når du kan filme med din drone, kan du naturligvis også tage nogle vilde fotografier, det gør du med en drone med kamera. Droner bliver i dag benyttet af ejendomsmæglere til, at tage nogle ekstraordinære billeder af de villaer som de forsøger at sælge. Virksomheder benytter sig ligeledes af dronefotografering, hvis de ønsker nogle gode billeder af deres domicil til deres hjemmeside, eksempelvis.

I vores digitaliserede tid, ser vi et stigende antal, som lever af deres aktiviteter på de sociale medier. Her er droner også uhyre populære, da de kan tage nogle langt federe billeder fra luften, som kan skabe øget interesse omkring ens opslag på de social medier.

Militærdroner

Militæret er nok et af de første erhverv, hvor man har valgt at benytte sig af droneteknologi. Du har garanteret set en film eller spillet et computerspil, hvor du har hørt udtrykket UAV – som står for unmanned aerial vehicle. Unmanned aerial vehicle er et andet udtryk for drone.

De droner som de bruger i militæret, vil dog typisk være markant større, end dem som vi normalt skriver om her på Frenigon. Militæret benytter nemlig også droner i forbindelse med reel krigsførsel, som kan affyre missiler. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at de med garanti også bruger droner, som du kan købe som privatperson, i forbindelse med missioner som omhandler overvågning og observering.

Droner til landbrug

At være landmand er et dyrt erhverv, især fordi det kræver, at der investeres i meget dyre maskiner. Det kan dog være, at det er ved at blive lidt billigere og i højere grad automatiseret, på grund af den fremstormende droneteknologi.

I dag er det nemlig muligt, at købe droner som sprøjte dine marker for dig. Det er der flere fordele ved. Først og fremmest, slipper du for selv og gøre det, dronen sørger for et meget jævnt lag af pesticider og det tager kortere tid med en drone, end hvis du skulle gøre det selv.

Det har tidligere været et problem at benytte droner i denne sammenhæng, primært fordi de ikke har haft den nødvendige bæreevne, som sprøjtemidlerne kræver. Dette problem er nu blevet løst, hvilket kan være med til at lette mange landmænds arbejdsdag.

Beredskabsdroner

Mange går og frygter at vores jobs en dag bliver frarøvet af maskiner, heriblandt droner. Der er selvfølgelig også en risiko for dette, i nogle brancher, når det så er sagt, er dronerne også med til at sørge for vores sikkerhed og og redde liv, ved at påtage sig farlige opgaver.

I dag bliver der nemlig lavet droner, som kan være behjælpelige under ildebrande. Denne type drone er bygget med et termisk kamera, som kan afgøre hvorvidt der er personer inde i brændende bygninger eller ej. Billederne bliver livestreamet, dermed kan beredskabet hurtigt afgøre om der er liv at redde.

Inspicering med droner

Det er ikke alle steder, hvor det er lige let at komme til som menneske. Derfor er droner blevet hamrende populære, når det kommer til inspiceringer inden for et utal af brancher.

Det er blevet meget almindeligt, at foretage taginspektioner ved hjælp af droner, da det er belejligt, og omkostningerne er betydeligt lavere. Droner bliver nu også benyttet i vindmølleindustrien. Siemens indgik i 2017 et samarbejde med et amerikansk selskab, som skal levere droner der kan tjekke, om deres vindmøller er tip top.

Vi har også hørt om droner, som er blevet brugt til at inspicere skibes maskin- og lastrum, hvor det ikke har været muligt for mennesker at komme til.

“Rengøring” med droner

Robotstøvsugeren og robotplæneklipperen findes allerede, så mangler vi bare robotten som kan rengøre de områder, som vi ikke kan nå selv – men vi har den faktisk allerede.

Et kinesisk firma har udviklet en drone, som kan bruges til at rengøre højspændingsledninger. Dette har de gjort, ved at udstyre dronen med en flammekaster. Dermed undgår man, at sende mennesker i nærheden af de dødsensfarlige højspændingsledninger. Se “rengøringsseancen” herunder:

Fremtidens dronejobs

Nu har vi gennemgået en masse erhverv hvor dronerne allerede er implementeret, men hvad bringer fremtiden på dronefronten så? Der er ingen tvivl om, at droner er fremtiden, så det stopper naturligvis heller ikke her.

Det næste store inden for droneverdenen, tror vi hos Frenigon, bliver transport af mennesker. Vi ved at der på nuværende tidspunkt, bliver produceret biler, som er selvkørende og egentlig ikke behøver en “pilot”, så hvorfor ikke også skulle de ikke også gøre sig gældende for luftfartøjer?

I Dubai er man i fuld gang med, at iværksætte “taxa-dronen”. Inden for kort tid bliver dette en realitet, hvilket betyder at det bliver muligt, at flyve på arbejde i en drone. Det er bare et spørgsmål om tid, før dette koncept breder sig til resten af verden. Se hvordan en taxatur i en drone foregår herunder: