Droner med HD-kamera

Hvis du altid har drømt om at lave de lækre luftoptagelser, er det uden tvivl en drone med HD-kamera, du skal have fat i. Her vil du få et fabelagtigt resultat med dronens evne til at svæve langsomt henover landskabet og HD-kameraets evne til at indfange det i knivskarp kvalitet.

Her hos Frenigon skaber vi overblikket for dig, og vi viser dig de droner med HD-kamera, som findes på markedet – så du let kan sammenligne og vælge præcis den drone med kamera, der bedst matcher dine behov.

Eksempel på filmning:

Herunder ses en kort film, hvor der er benyttet en drone med HD-kamera.

Video: Klingenberg Kunstgræs

Hvad betyder HD så egentlig?

Når man taler om HD, er det en forkortelse for High Definition, som oversat betyder, at det er fotografering og filmning i høj opløsning. Det betyder dog mere specifikt, at der optages i opløsningen 1920 x 1080. Skal vi lige blive endnu mere konkrete, betyder det, at det endelige billede er 1920 pixels bredt og 1080 pixels højt.

Vi kender især begrebet fra fjernsyn, hvor nærmest alle fjernsyn i dag kører med HD-opløsning. Det var i slutningen af halvfemserne, at HD-fjernsynene bragede frem i de danske elektronik-forretninger. Fjernsynene tog her et kæmpe skridt op i kvalitet, og eftersom flere og flere danskere hoppede med på HD-vognen, blev vi også alle mere og mere vant til, at video skulle foregå i HD.

Hvad egner droner med HD-kamera sig til?

Der gemmer sig rigtig mange muligheder i en drone med HD-kamera, men det er primært hos folk, der arbejder med videoproduktion i en eller anden form, at disse droner ses. Man kan selvfølgelig sagtens bruge dem privat, men disse droner er en del dyrere end dem uden HD-kamera, hvorfor de oftest findes hos amatørfotografer og professionelle fotografer.

Droner med HD-kamera kan bl.a. bruges til:

  • Produktion af virksomhedsvideoer
    Skal man lave lækker, professionel og sælgende virksomhedsvideo kan en HD-filmning fra en drone gøre underværker. Det kan eksempelvis være, hvor dronen filmer, mens den langsomt svæver hen over virksomhedens domicil.
  • Streaming fra sport-events
    Vi ser oftere og oftere, at droner bruges, når der skal streames fra sport-events, hvor man ønsker vinkler fra luften af. Dette kan eksempelvis være skiløb, hvor dronens evne til at svæve langs banen, sammen med skiløberen, gør den idéel til formålet.
  • Fotografering af større områder
    Ønsker man et billede over ens område (eksempelvis en række sportsbaner), kan droner med HD-kamera være løsningen. De fleste af disse droner er nemlig i stand til at flyve op, svæve helt lige i luften og tage et billede direkte ned mod jorden.

Er der regler for flyvning med droner med HD-kamera?

Ja – reglen er dog den samme, som for alle andre typer droner. Da dronerne først begyndte at blive rigtig populære hos danskerne valgte man at indføre en række krav, der skulle tilsikre sikkerheden.

Som udgangspunkt hedder det sig, at man, som privatperson, ikke må flyve i tættere bebyggede områder. Har man et erhvervsmæssigt formål, kan man undgå dette, hvis man har har et dronebevis – og opfylder en række yderligere krav.

Find en komplet liste over regler for droneflyvning her.