Droneåret der gik 2017

hoejdepunkter-i-droneindustrien

2017 har været et begivenhedsrigt år i droneverdenen. Vi er blevet introduceret for nye droner, nye droneregler og meget mere. I dette indlæg vil vi komme med alle de highlights som droneverdenen har været vidne til i året der gik.

Januar

Frenigon blev stiftet

Den første måned i året 2017 var en stor måned for os, da det var her vi grundlagde Frenigon. Vores mål har fra begyndelsen været, at skabe et fyldestgørende univers omhandlende droner – og kun droner. Det er en hobby vi brænder for, og vi syntes der var en mangel på dette, hvilket er årsagen til at vi startede.

(Læs mere om Frenigon her – måske)

Februar

300 droner indtager Super Bowl

Den årlige Super Bowl finale skilte sig i 2017 ud fra de foregående år. Super Bowl har altid været kendt for sit famøse half-time show, som typisk er præget er store sangere og kendte mennesker. I 2017 blev showet krydret med en ekstra ingrediens – nemlig et droneshow bestående af 300 synkron-flyvende droner. Læs mere her.

UPS tester levering med drone

I februar så vi også et af de helt store kurerfirmaer, nemlig UPS, teste levering med drone. Ideen er at effektivisere leveringer i udkantsområder. UPS har tilmed lavet en demonstrationsvideo. Se den her.

Marts

Droner bestøver blomster

Grundet en faldende bestand af bier, har man opfundet minidroner som kan overtage bestøvnings-rollen når behovet opstår. Hvem skulle have troet, at droner på den måde ville bidrage til vores økosystem? Læs mere her.

April

GLS opsiger 300 vognmænd – de erstattes af droner

April var en hård måned for en lang række af GLS ansatte. Her fik de nemlig at vide, at de fra juli 2017 ikke skulle møde op på arbejde, da GLS havde indsat droner, som skulle tage deres plads. Læs artiklen her.

Maj

DJI Spark bliver introduceret

Dette blev måneden hvor DJI løftede sløret for deres hidtil nyeste skud på stammen, den intelligente minidrone Spark. Du kan læse meget mere om dronen her.

Juli

Dronetegn bliver et krav

Den 1. juli 2017 blev det indført, at dronetegn skulle være et krav, for alle som havde i sinde at flyve med en drone på 250 gram eller derover uden for bymæssigt område. Indtil da var dronetegnet valgfrit.

September

DJI Mavic Pro Platinum bliver introduceret

I begyndelsen af september introducerede DJI deres faceliftede udgave af Mavic Pro, nemlig Mavic Pro Platinum med forbedret flyvetid og ekstra støjsvag. Læs mere om dronen her.

November

Levering med drone foretaget på Island

Hen mod slutningen af året, lykkedes den en islandsk virksomhed, at få tilladelse til at foretage en testlevering med drone. Vi kan afsløre at det var sushi den leverede. De to islændinge har planer om, at gøre en forretning ud af det. Læs mere her.

December

Ændring i droneregler

Reglerne for professionel droneflyvning bliver ændret med tiltrædelse den 1. januar 2018. Læs hvordan reglerne har ændret sig her.

Skal du være up-to-date med dronebranchen i 2018?

Hos Frenigon gør vi en ære i at følge med i, og oplyse om, hvad der sker i droneverdenen, og du kan få det seneste nyheder direkte i dit feed ved at følge os.

Du kan finde os her: