6 gode råd til dig, der er ny til at filme med din drone

Hvis du har overvejet at købe dig en ny drone, er det måske fordi, du vil lave smukke droneoptagelser. Det er nemlig ganske imponerende, hvad man kan lave af film med en drone. I denne artikel vil vi komme ind på seks gode råd, som du bør følge, hvis du er ny til at lave film med en drone.

1) Flyv kun én retning af gangen

Når man skal lave flotte droneoptagelser, opnår man ofte det pæneste resultat, hvis man kun flyver én retning af gangen – pr. filmning. Det betyder altså, at du enten kan vælge at flyve fremad, flyve tilbage, flyve op, flyve ned, flyve sidelæns eller at rotere dronen. Du skal helst forsøge ikke at gøre flere af tingene samtidigt, før du har øvet dig lidt i at lave kontrollerede bevægelser med din drone.

2) Flyv langsomt

Videoer kan godt blive lidt rodet, hvis flyvningerne går alt for hurtigt. Derfor anbefaler vi, at du starter med at lave nogle langsomme flyvninger, mens du filmer. Ofte er de rigtig smukke dronevideoer nogle, der er filmet over et smukt landskab, mens dronen stille og roligt flyver sidelæns.

3) Pas på med vind

Det kan være svært at flyve sin drone med rolige bevægelser, hvis der er kraftig vind. Det kommer selvfølgelig også lidt an på, hvilken drone du flyver med, da nogle er mere vindfølsomme en andre. Det er dog (uanset dronen) godt at være opmærksom på vinden – og der er størst sandsynlighed for at få pæne optagelser, hvis der er vindstille.

4) Juster gimball-hastigheden

På en række kameradroner, kan man på fjernbetjeningen dreje kameraet på dronen. Hastigheden på dette kan man justere, så kameraet enten flytter sig meget hurtigt eller meget langsomt. Her skal det som udgangspunkt sættes væsentlig langsommere end standardhastigheden, hvis det skal passe til de rolige flyvninger, vi anbefalede tidligere i artiklen.

5) Hav de rette ambitioner

Man må selvfølgelig gerne have ambitioner om at lave de helt vilde droneoptagelser, men du skal huske, at dem du ser har ofte øvet sig rigtig meget, før de har opnået de ekstraordinære resultater. Derfor skal du huske, at dine første filmninger nok ikke helt kommer til at kunne måle sig med de imponerende, du har fundet på YouTube – og du skal forberede dig på, at det kræver masser af øvelse.

6) Husk lovgivningen

Der findes nogle regler for droneflyvning, som du skal huske at overholde. Det betyder selvfølgelig også, at du kan være lidt begrænset i forhold til steder, men det er vigtigt i forhold til sikkerheden, når du flyver med droner.

Eksempel på min første dronefilmning

Herunder kan du se en sammenklipning af min første rigtig filmning med min DJI Spark. Filmen er ikke efterbehandlet og filmklippene fremstår præcist, som de blev optaget.