5 ting du bør overveje, inden du køber din første drone

Er du også blevet fascineret af de populære droner, og har du overvejet at anskaffe din egen? Hvis du har, får du her fem punkter, som du bør overveje, før du køber din første drone.

1: Hvor skal dronen bruges henne?

Det kan være ret forskelligt, hvilken drone vi vil anbefale, alt efter hvor den skal bruges henne. Har du en stor have, vil der være plads og mulighed for at folde sig ud med en kraftigere drone, men skal den bruges indendørs, vil den store drone kunne føles som “spild” af penge, da det er svært flyve rundt med den.

Så skal du;

  • flyve udenfor, bør du købe en større og kraftigere drone
  • flyve indenfor, bør du købe en mindre og knap så kraftig drone

2: Skal den kunne filme?

Det er blevet ret så populært at have en drone, som kan filme – og det kan gøre oplevelsen med en drone endnu sjovere. Det kan eksempelvis give mulighed for at betragte ens omgivelser fra fugleperspektiv. De fleste droner, som har indbygget kamera, giver nemlig også mulighed for at livestreame direkte ned til din smartphone eller tablet.

Hvis du har besluttet dig for, at den skal kunne filme, bør du også overveje, hvilket kvalitet, du har brug for. Man kan få droner, som optager helt op til 4K, men de er selvfølgelig også dyre, og det er ikke altid, man har behov for det, hvis det blot er til hobbybrug.

Læs også: Droner med kamera

3: Hvor erfaren er du?

Er du helt ny inden for droneflyvning, vil vi ikke anbefale, at du køber en af de dyreste droner, da der altid vil være en lille risiko for, at du ødelægger den, når det er helt nyt for dig. Derfor bør du starte med en lille drone, da disse både er billigere – og lettere at flyve (grundet deres størrelse).

Små droner kan oftest fås fra omkring 500 kr., det er langt billigere end de større og mere avancerede droner, der hurtigt løber op i 3.000 kr. og opefter.

4: Hvordan skal den styres?

Der findes to populære måder at styre droner på. Den ene er vha. en medfølgende fjernbetjening og den anden er vha. en app på ens smartphone. Hvis du vælger en, som skal styres gennem fjernbetjeningen, er der ikke de store overvejelser, du bør gøre dig.

Vælger du derimod at tage en, der skal styres gennem en app, er det vigtigt, at der findes en app, som passer til din telefon. Har du en Apple-telefon (med iOS) eller en telefon med Android burde der ikke dukke de store overraskelser op. Har du derimod et mindre udbredt styresystem på din telefon, bør du tjekke, om der findes en app, inden du investerer i en ny drone.

Læs også: Fjernstyrede droner eller GPS-styrede droner

5: Skal den med på ferie?

Hvis du har en plan om, at dronen skal med på ferie, er der også et par overvejelser at gøre sig. Det handler primært om robustheden og størrelsen.

Når kufferter lastes på et fly, sker dette ikke altid med den nænsommeste hånd, hvorfor det er smart at have en af de lidt mere robuste droner med i kufferten – eller i hvert fald få den pakket godt ind i håndklæder og tøj – så den er placeret midt i kufferten.

Dernæst kan det være værd at overveje, hvor stor dronen er, da den heller ikke skal optage for meget plads i ens kuffert, som også skal benyttes til alt andet bagage.