300 droner indtager Super Bowl halftime showet

Kunne du holde dig vågen til dette års Super Bowl halftime show? Hvis ikke, er du gået glip af et helt specielt syn. Nemlig 300 droner, med LED lys, som fløj synkront i forbindelse med Lady Gagas optræden på Houston stadionet. Få alle detaljerne for seancen her.

Reklamestunt fra processor-gigant

I søndags fandt den famøse Super Bowl finale sted, mellem New England Patriots og Atlanta Falcons. Den hypede finale er særligt kendt for det traditionelle halftime show, som skal være større og vildere, for hvert år der går. I år synes vi hos Frenigon, at showet var noget helt specielt. Nemlig fordi 300 droner indtog den store scene.

Firmaet bag reklamestuntet er Intel. Intel er kendt for deres processorer som er at finde, i størstedelen af de computere der bliver produceret i dag. Dronerne, som alle havde LED lys, dannede først det amerikanske flag, hvornæst bogstaverne “Intel” kom frem på aftenhimlen. De 300 droner var på forhånd programmeret til, at flyve i de forskellige formationer.

Hvordan gjorde de det?

Som vi kender det fra de danske regler omhandlende droneflyvning, kræver det tilladelser når man vil flyve i befolkede områder – hvilket Houston stadionet må siges at være! Så hvordan fik de lige ført den igennem?

Sandheden er den, at “droneshowet” slet ikke fandt sted live. Reklamen for Intel blev faktisk optaget flere dage før, da det gjorde det lettere i forhold til tilladelser og fejl der måtte opstå i forbindelse med droneflyvningen.

Hvad var det for nogle droner?

Dronerne som dannede disse fantastiske formationer henover himlen, er produceret af Intel selv. Dronetypen kaldes for Intel Shooting Star. Det er en letvægtsdrone, som er udstyret med et gitter omkring propellerne, i tilfælde af at dronerne skulle kollidere med hinanden.

Dronen er designet udelukkende til denne type formål, lysshow på himlen. Udover det, kan dronen ikke så meget. Det er meningen at man ikke skal lægge mærke til selve dronen, men derimod det lys som den producerer. Derfor er det selvfølgelig også sjovest, hvis man har mange af dem.

Læs også: GPS-styrede droner

Du kan se dronerne og resten af dette års halftime show her: