1. januar bliver det ulovligt at leje el-løbehjul fra offentlig vej i København

De fleste der hører el-løbehjul, tænker de på dem, man kan leje fra vilkårlige steder på offentlige gader og stræder. Dette stopper dog fra og med januar 2021, hvor udlejning af el-løbehjul bliver gjort ulovligt fra offentlige steder.

Med andre ord vil du ikke “falde over” et el-løbehjul, når du er ude på det gåtur i det københavnske landskab – og at du formentlig ikke vil se el-løbehjulene fra Tier, Lime og Voi længere, da disse mærker har gjort sig præcis i den model.

Et problem under opsejling

Det kommer ikke som den store overraskelse, at der ville blive rettet fokus i denne retning. Mange borgere i København har nemlig været trætte af løbehjulene, som ofte ikke har været parkeret særlig pænt.

Nogle af udbyderne var også begyndt at stoppe udlejningen af dem om natten, da de ofte var blevet brugt af folk med en alkoholpromille, som gjorde det ulovligt at køre på el-løbehjulene.

Hvad må man nu?

Du må stadig:

  • Leje et løbehjul fra en butik
  • Eje og benytte dit ejet løbehjul

Hvis du ejer dit ejet løbehjul, så vær opmærksom på, at det skal følge den danske lovgivning, hvor det maksimalt må køre 20 km/t. Helt konkret skal løbehjulet være fabriksbegrænset, så det ikke kan køre mere end 20 km/t (som man kender det fra en knallert/scooter). Det er ikke nok, at man blot vælger ikke at køre over 20 km/t.